Egy jó ideje tudjuk már, hogy meg fog épülni az új tudásközpont Szekszárdon, a kérdés csupán az volt, hogy mikor. Most azonban úgy tűnik, megkezdődnek majd a munkálatok.

2023-ra be kell fejezniük a munkálatokat

A Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK) ugyanis átadta az épülő tudásközpont munkaterületét a közbeszerzésen nyertes kivitelezőnek. A ZÁÉV Építőipari Zrt.-nek 600 napja van, hogy felépítse a felnőtt- és gyermekkönyvtárnak, valamint a levéltárnak is otthont adó épületet a tervek szerint 2023 áprilisára.

Az Illyés Gyula Megyei Könyvtár és a Magyar Nemzeti Levéltár Tolna Megyei Levéltára közös épületben történő elhelyezése révén olyan új, szolgáltató szemléletű tudásközpont jön létre a volt szekszárdi laktanya helyén, amely meg tud felelni a könyvtári és levéltári feladatellátás 21. századi követelményeinek – olvashattuk előzetesen már Szekszárd város honlapján.

A megvalósulás útján

A 2017 óta gondozott projekt végre tehát a célegyenesben. A Modern Városok Programban épülő új intézmény felső költségkerete 7,3 milliárd forint. A munkálatok várhatóan napokon belül megkezdődnek a területrendezéssel.

 

Kép: facebook.com