Diákönkormányzati Konferenciát tartott Szekszárdon a Polip Ifjúsági Iroda és a Szekszárdi Ifjúsági Önkormányzat november 5-én.

Fórum jelleggel vitatták meg a hallottakat

A fiatalok előadásokat hallhattak a Szekszárdi Ifjúsági Önkormányzat munkájáról, valamint a Polip Ifjúsági Egyesület és a Nemzeti Ifjúsági Tanács működéséről és programjairól. Beszélgetésre is sor került természetesen. A diákok megoszthatták egymással egy-egy témával kapcsolatos gondolataikat és tapasztalataikat. A rendezvényen köszöntőt mondott Murvai Árpád képviselő, valamint Fáncsi Balázs a Szekszárdi Ifjúsági Önkormányzat diákpolgármestere.

Két előadás volt, ami nagyon érdekelte a fiatalokat

A nap folyamán „Ez nem diákcsíny” címmel dr. Buda Bernadett rendőr őrnagy beszélt arról, hogy milyen következménye lehet az iskolai konfliktusoknak, diákcsínyeknek, zaklatásnak, illetve milyen büntetőjogi következményei vannak. Az online újságírásról és a média helyes értelmezéséről beszélt Budavári Kata, a Tolnai Népújság szerkesztője. Azt a témát boncolgatta főként, hogy a diákok hogyan juthatnak valódi hírekhez a médiát figyelve.

 

Kép: a Nemzeti Ifjúsági Tanács Facebook oldala