A Bátaszéki Autópálya Alosztály járőrei – a Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály munkatársainak jelzése alapján – 2021. július 28-án 07 óra 55 perckor az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 153-as kilométerszelvényben, a Sárközi pihenőnél ellenőriztek egy cseh rendszámú autót.

Afgánokat csempészett át

A járművet egy szerb állampolgárságú férfi vezette, aki hét, magukat afgán állampolgárnak valló személyt szállított. A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták. A rendőrök a sofőrt, valamint az utasokat elfogták és előállították. Az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A jármű vezetőjével szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

Kép: police.hu