Kölesd testvértelepüléséről érkeztek gyerekek tegnap a Szekszárdi Polgármesteri Hivatalba.

Több mint 30 éve tart a kapcsolat

Az erdélyi Siménfalva és Kölesd 1991 óta vannak tartós testvérkapcsolatban. Az előbbi faluból kísért el két pedagógus pár általános iskolás, felsős diákot megyénkbe. A gyermekek látogatása nem egyedi eset, már húsz évvel ezelőtt is küldött a két település egymáshoz diákokat.

A mostani látogatáson tíz tanuló vett részt, a pandémia után először utaztak ide Siménfalvából. A programokat Zaják Rita, képviselő szervezte nekik és ő tette lehetővé azt, hogy a gyerekek egy percig se unatkozzanak.

Hétfőn, érkezés után megnézték a decsi Babamúzeumot és a sárpilisi tájházat, illetve Bátán a Fekete Gólya Házat, kedden csobbantak egyet Siófokon, szerda délelőtt pedig a Szekszárdi Élményfürdőbe látogattak. Délután negyed háromkor kezdődött az a rendezvény, amelyen a polgármesteri hivatal dísztermében Gyurkovics János alpolgármester és Zaják Rita képviselő köszöntötték a gyerekeket. Szekszárd alpolgármestere egy kötetlen beszélgetés keretein belül sok sikert kívánt nekik a további tanulmányaikhoz, a beszélgetés végén pedig kiosztásra került pár ajándékkönyv. Az erdélyi csapat pénteken utazik haza.