Nem mindenkinél használ, de lehet Neked segít. Mutatunk pár ötletet, ami sokaknál enyhíti a panaszokat. A migrén kapcsán folyamatosak a kutatások. A szakértők szerint az agyi erek görcsös összehúzódása okozza a fájdalmat. A jelenség gyökere még bizonytalan. A cél inkább a rohamok gyakoriságának és erősségének csökkentése. Aki „migrénes” annak ismerős a tünet együttes: lüktető fájdalom, émelygés, rosszullét, fény- és hangérzékenység. Van akinél a rohamok napokig kínzó fájdalmat hoznak. 

Folyadékkal a migrén ellen

 

Borsmentatea
Valószínűleg nem ismeretlen előtted a fájdalomcsillapító hatása. A borsmenta tea formájú fogyasztása és az aroma belélegzése migrénes rohamok esetén lehet hatásos, különösen ha lüktető fejfájás jelentkezik. 

Zöld tea
A zöld tea is a Camellia sinensis növény leveleiből készül, antioxidáns-tartalmáról híres. Míg a zöld tea állítólag segít a fejfájás csillapításában, további kutatásokra van szükség annak megállapítására, hogy mindenki számára megelőzhetők-e ezzel az itallal a migrénes rohamok.

Őszi margitvirágtea
Segít enyhíteni a migrénes roham tüneteit,  a fájdalmat, a fényérzékenységet és a hányingert is. A levelek elfogyasztása néha szájfekélyt okozhat, így inkább kapszula formájában ajánlják.

Narancslé
Magas magnéziumtartalma miatt segíthet fejfájás és migrénes rohamok esetén. A hozzáadott cukrok elkerülése érdekében válaszd a 100 százalékos narancslevet. 

Gyömbértea
Enyhítheti a migrénes hullámokat. Ezt a fajta teát a növény gyökeréből készítik, nem pedig a leveleiből. A migrénes rohamok kezelésében a gyömbér talán a leghasznosabb az émelygés és a hányás csökkentésében. Ráadásul általánosan erősíti is a szervezetedet.

Egyél zöld turmixot!
Ha nem eszel elég zöldfélét, akkor hiányod lehet egy fontos B-vitaminból, a folátként vagy folsavként ismert B9-vitaminból. Pedig a folsav csökkenti a migrénes tüneteket. 

FONTOS!
Ne feledd orvosodnak jelezni a problémát, hiszen ezek kiegészítők lehetnek a rohamok csökkentésében.