Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

2018 tavaszán hirdette meg Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Falu Programot, melynek kiemelt célja az 5000 fő lélekszám alatti kistelepülések megerősítése és fejlesztése, a helyi életminőség javítása és a lakosság elvándorlásának megállítása. Magyarország népességének egyharmada él ezeken a településeken. A Magyar Falu Program végrehajtása 2019-ben kezdődött el, népszerűsége azóta is törhetetlen.

„Nem vagyunk messze attól, hogy azt tudjuk mondani, hogy ma egy magyar faluban ugyanolyan minőségű életet lehet élni, mint a fővárosban.” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök.

Hőgyész

A település önkormányzata közel 110 millió forintot kapott a helyi életminőség javítására. Ezt az összeget összesen négy pályázaton nyerték meg a Magyar Falu Program keretében. Megújult a helyi óvoda épülete és udvar, a polgármesteri hivatal belső tere, valamint két problémás útszakasz is.

Tevel

A település az elmúlt 3 évben több mint 617 millió forint fejlesztési támogatást kapott. Megújult a polgármesteri hivatal tetőszerkezete, valamint önkormányzati kerékpár utat is építettek.

A település fejlesztéseinek ünnepélyes díjátadóján Potápi Árpád János a miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, országgyűlési képviselő volt jelen.

Képek: Potápi Árpád János facebook oldala