Kezdőlap ALISCA Alisca - Közélet

Fél évig kedvezményesen vásárolhatnak a véradók Tolna megyében

Ma van a Véradók Világnapja. Ennek alkalmából az Országos Vérellátó Szolgálat kedvezményes vásárlási lehetőségeket biztosít az önkéntes véradóknak fél éven át. Ezernél is több bolt és helyi szolgáltató nyújt árengedményt. Az Országos Vérellátó Szolgálat így köszöni meg azt a rengeteg önzetlenséget és áldozatot, amit fáradhatatlanul és folyamatosan nyújtanak az önkéntesek.

"Június 14-én szerte a világon köszönetet mondunk azoknak, akik önzetlen adományukkal, a véradásukkal, számukra ismeretlen embereknek segítenek meggyógyulni, nemegyszer életben maradni."

Hogyan vehető igénybe?

A kedvezmény a következő véradás alkalmától érvényesíthető és fél évig él. Ehhez írásban kell nyilatkozni a helyszínen. Kérhető plasztikkártya, a legegyszerűbb mód viszont, ha letöltjük a szervezet applikációját. Aki nem akarja a telefonja tárhelyét egy újabb szoftverrel terhelni, a kártyát akár pdf formátumban is beszerezheti.

A kedvezmény mértéke függ attól, hogy milyen rendszerességű véradók vagyunk.

Négyféle Bronz-, Ezüst-, Arany- és Gyémánt Pelikán-díjas kategóriába sorolják a véradókat. Tolna megye nagyobb városaiban összesen 17 helyszínen jogosultak engedményre azok, akik már rendelkeznek véradó kártyával. Ebből Szekszárdon kilenc elfogadóhely várja a kedvezményezetteket, melyek között van bútorbolt, több optikai üzlet, divatáru kereskedés, tuning bolt, valamint papír és írószer szaküzlet.

A vállalkozások is segíthetnek

Várják a kiskereskedők jelentkezését. A véradók náluk is kedvezményesen vásárolhatnak, miután csatlakoztak a programhoz. Nekik is számtalan előnnyel jár.

A támogatóhelyek listájáról a https://www.bercode.com oldalon tájékozódhatnak. A kereskedők a https://www.bercode.com/content/merchantbenefits oldalon győződhetnek meg a csatlakozás előnyeiről.

Illusztráció: unsplash.com