Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Gazdaság

Felejtsd el a nagy leárazásokat! Vadászni kell a valódi kedvezményekre a hazai boltokban

Hiába várjuk az évvégi gigaakciókat. Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára arra számít, hogy idén csak kevés üzletben találjuk meg a kiszemelt portékát 30-70 százalékkal olcsóbban, mint az ünnepek előtti hajrában. Szinte borítékolható, hogy Győrben sem lesz másként.

Vámos György szerint az infláció mellett az ellátási láncok elhúzódó akadozása nehezíti a kereskedők helyzetét, de a csomagolóanyag- és a chiphiány miatt sincsenek egyszerű helyzetben, írja a Pénzcentrum

Azért teljesen nem kell lemondanunk az árengedményekről, csak be kell érnünk kevesebbel. Iparági információk szerint a két ünnep között 5-10, januártól pedig 15-20 százalékkal lehet olcsóbb a számla végösszege, ha sikerül beragadt vagy visszahozott portékát kifognunk. Az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy ebben az időszakban a lakberendezési tárgyak, a téli ruhák, illetve a műszaki cikkek pörögnek leginkább, igaz utóbbiból a chiphiány miatt korántsem lesz akkora a választék, mint korábban.

Érdemes odafigyelni arra is, hogy az üzletláncok nem egyszerre hirdetik meg az akciókat, és termékkategóriákként is komoly eltérések lehetnek az árképzésben.