Szombaton a Pörbölyön tartották meg a Gemenc Zrt. családi napját.

Fenntartható vadászat nélkül nincs fenntartható természetgazdálkodás – mondta a vadászati és természeti világkiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos.

A Pörbölyi Ökoturisztikai Központban, az Egy a természettel című világkiállítás előzetes vidéki rendezvényén Kovács Zoltán hozzátette: az egy hét múlva nyíló világkiállításon 75 ezer négyzetméteren tárják a közönség elé azt, amit szeretne megmutatni Magyarország a világnak a fenntartható vadgazdálkodásról.

Továbbra is folytatni akarják a hagyományok őrzését

Arra ösztönöznek mindenkit, hogy látogasson el Budapestre, és vegyen részt a vidéki rendezvényeken. Csonka Tibor, a Gemenc Zrt. vezérigazgatója azt mondta: a társaság cégfilozófiája, hogy a gemenci ártéri táj jellegzetes arculatát, különleges ökoszisztémáját, erdőtársulásait, védett növény és állatfajait fenntartsa, és megőrizze a következő generációk számára úgy, hogy mindez az eredményes gazdálkodás mellett a nemzet javát szolgálja.

Számos program jön

Úgy fogalmazott, örülnek annak, hogy a családi nappal a világkiállítás vidéki programjaként a "vadgazdálkodás összetett feladatára" és a világkiállítására egyaránt ráirányíthatják a figyelmet. A gemenci erdőgazdaság a családi napon csaknem húsz programmal várja az érdeklődőket.

 

Kép: verteserdo.hu