A jövő a fiatalok kezében van. Ezt mutatja az is, hogy a 21 éves Wehovszky Patrik környezetvédelemről szóló rövidfilmje nyerte a Publikációs pályázatot. A pályázatot a PTE KPVK, valamint a Magyar Energia- és Közműszabályozási Hivatal nevelés és a fenntarthatóság témakörben hirdette meg és a pályaműveket október 17-ig lehetett leadni. A díjátadót 28-án, csütörtökön tartották a Szekszárdi Nemzetközi Tehetségfesztivál keretein belül.

Wehovszky Patrik a PTE Műszaki és Informatikai Karán tanul mérnökinformatikát és már kiskora óta érdekli a fotózás, a videózás és a zene.

„Nagyon sok pályázatra jelentkeztem már az évek során. Ilyenkor mindig szeretek új dolgokat kipróbálni, új témákat feldolgozni és a környezetvédelem is ilyen volt.” – fejti ki Patrik.

A rövidfilmje egy monológ, zenével aláfestve és képi anyaggal megfűszerezve. Arról szól, hogy miért kell tennünk a bolygónk hanyatlása ellen. Kiemelte, hogy számára a környezetvédelem egy nagyon fontos dolog és mindenképpen fel szeretné hívni az emberek figyelmét, hogy foglalkozzanak a témával, ám úgy véli, hogy sajnos itt az átlag emberek összefogása nem biztos, hogy elég.

„Szerintem amit a leginkább megtehetünk a Földért, azt közös erővel tehetjük és a nagyobb cégeknek, nagyobb vállalatoknak, embereknek mind együtt kell dolgozniuk azon, hogy visszaszorítsuk a Föld felmelegedését és tönkretételét.” – mondja Patrik.