Fokozott ellenőrzés az utakon

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) 2021. augusztus 9-15. között Speed elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést, amelyhez a magyar rendőrség is csatlakozott és Magyarország egész területén fokozott sebességellenőrzést végez.

Fókuszban a gyorshajtók

A sebességtúllépés évről évre vezető ok a közlekedési balesetek bekövetkezésénél. A „RoadPol Speed” elnevezésű kampány keretében a tagországok rendőrei a sebességtúllépésre fókuszálnak, azonban természetesen egyéb indokkal is megállíthatják a gépjárműveket.

Trafipax mindenhol

A héten a szokottnál több traffipaxszal találkozhatnak az utakon, mindenhol számítani kell a sebességmérésre, amire valljuk be, van is szükség. Az autópályákon, az országutakon, de még a városokban is az tapasztalható, hogy hiába a rekord magas üzemanyagárak, sokak nem tartják elegendőnek az engedélyezett maximális sebességet. Indokolatlanul veszélyes manőverekbe kezdenek bele annak érdekében, hogy a szabályosnál gyorsabban haladhassanak. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, a balesetek legfőbb kiváltó oka a rendőrségi statisztikák szerint a sebességtúllépés. Nem érdemes tehát megszegni a szabályokat!

Forrás: police.hu