A legkisebb hazai településeken működő mikrovállalkozások  február 24-től újabb 30 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a Magyar Falu Vállalkozás-újraindítási Program keretében.

Jövő hónapban indul a jelentkezés

Ezt segíti a Magyar Falu Vállalkozás-újraindítási Program is, amelynek korábbi felhívásaiban közel 4500 pályázó kapott több mint 42 milliárd forintot.

Február 24-től nyújthatnak be kérelmet az 5000 fő alatti településeken vagy szabad vállalkozási zónákban működő, a fejlesztéseiket ott megvalósító mikrovállalkozások.

Az új körben ismét háromezernél több céget tudnak támogatni 2-10 millió forinttal. 

100-ból 70

A vissza nem térítendő támogatás intenzitása maximum 70 százalék, vagyis minden 100 forint beruházásból legfeljebb 70 forintot átvállal az állam. A felhívásra beérkező kérelmek egyszerűsített eljárásrend alapján, folyamatos elbírálással kaphatnak támogatást.

Az elnyert összeg fele előlegként lehívható.

A megítélt forrás új eszközök, gépek beszerzésére vagy infrastruktúra- és ingatlanberuházás megvalósítására fordítható. A programban a KATA hatálya alá tartozó vállalkozások nem vehetnek részt. A felhívás és további részletek a palyazat.gov.hu oldalon, cégre szabottan pedig a www.vali.hu