Augusztus 8-án éjfélig lehet jelentkezni. A pótfelvételi eljárásban  meghirdetett, szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre eddig szabtak határidőt. A pótfelvételin azok próbálhatnak bejutni az egyetemekre, akiket az általános eljárásban egyetlen képzésre sem vettek fel, vagy idén nem is jelentkeztek sehová.

Egy, ami mindent visz

Kizárólag egy felsőoktatási intézmény egyetlen képzésére lehet jelentkezni,. Egyazon szak állami ösztöndíjas és önköltséges formája egynek számít. A jelentkezésedet legkésőbb augusztus 8-án éjfélig hitelesíteni kell Ügyfélkapun keresztül, vagy az e-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlapot postára adva. Az időpontig minden szükséges dokumentumot fel kell töltened. A határidő munkaszüneti napra esik, erre figyelj!

Nem küldenek értesítő levelet

A felsőoktatási intézmények a pótfelvételi hirdetményében jelzik, ha alkalmassági, gyakorlati vagy felvételi vizsgát írnak elő. Ugyanitt közlik a vizsga időpontját is, az idő rövidsége miatt külön behívó levelet általában nem küldenek.

A ponthatárokat várhatóan augusztus 27-én hirdetik ki, ekkor dől el, felvettek e a pótfelvételiben megjelölt képzésre.

A 2021. évi pótfelvételiben meghirdetett szakokról szóló tájékoztatás és a jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalók a felvi.hu honlapon olvashatók. A felvételt nyert jelentkezők a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a felsőoktatási intézményüktől kapják meg augusztus 31-ig. 

fotó: pexels