Ismered az ONYA-t? A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) évről évre igyekszik fejleszteni és megkönnyíteni az ügyintézést a szekszárdi ügyfelek számára is. A legújabb ügyfélbarát program az ONYA, az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazás.  

Hogy is egyszerűsödik ezzel a  fizetési könnyítési kérelmek benyújtása? 

 Az ONYA alkalmazásba belépve az AUTRESZ-adatlapon a rendszer automatikusan beazonosítja a kérelmezőt, vagy az általa képviselt szervezeteket, személyeket is, ezért ezeket az adatokat külön nem kell beírni. A kitöltés ezáltal rendkívül egyszerű: pár kattintással benyújtható, módosítható és visszavonható a kérelem. Az adatlapon természetes személyként legfeljebb 1 millió forintra részletfizetést, megbízhatónak minősített adózóként 3 millió forintot el nem érő adótartozásra lehet fizetési könnyítést (részletfizetést vagy fizetési halasztást) kérni.

Nincs szükség külső programra sem

A  online nyomtatványkitöltője, az ONYA használatához nincs szükség semmilyen külső program telepítésére: segítségével egyszerűen, webes eléréssel, akár okoseszközről is, pár koppintással intézhető számos ügy, csupán ügyfélkapus regisztráció kell hozzá. További előnye, hogy a beküldött dokumentumok garantáltan hiba nélkül kerülnek a NAV-hoz, ugyanis az esetleges pontatlanságok már a kitöltéskor, a beküldés előtt kiderülnek.

 Az ONYA a NAV honlapján az „Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazás” menüpontból érhető el.