Lakossági fórumot szervezett Fadd-Dombori Augusztus 15-én a Dunaág 7139 Egyesület, ahol ezúttal a paksi atomerőmű bővítésével kapcsolatos fejlesztések voltak a főszerepben.

Az egyesület közleményben összegezte a hétvégi fórum eseményeit

Világos, hogy elengedhetetlen a civil lakosság és az Önkormányzat szoros együttműködése annak érdekében, hogy közös terveket tudjon prezentálni a térségben várható beruházások sikeres lehívásához, vagy azok mentén valós előnyöket érhessünk el – fogalmaznak a közleményben.

Domboriban vásároltak két nagy területet, az egyik a valamikori kemping. Itt egy régi, már meglévő hotelépületet újítanak fel és korszerűsítenek, illetve hat kisebb épületet építenek.

– Jelentős úthálózat- és kerékpárút-fejlesztések várhatóak, egy új Duna híd is épül tőlünk nem messze, Gerjen és Paks között. Ehhez kapcsolódni fogunk mind a közutak, mind a kerékpárutak tekintetében – közölte hozzá Vékony Viktor.

Sok egyéb más is prioritást élvez

Hozzátette, a fórumon Gyöngyösi Csaba kiemelte, miszerint prioritásként kezelik a környezetvédelmet, illetve a zöldítési, fásítási programokat is. A holtág problémájával is elkezdtek foglalkozni, konkrét terveik vannak. Megfogalmazódott az igény, hogy ezt a területet idegenforgalmi szempontból fejleszteni kell, tervezni kell a feladatokat és amint ezek a tervek elkészülnek, úgy ehhez lehet rendelni költségvetési forrásokat is. A térségfejlesztési program kidolgozása érdekében az egyesület a jövőben is szervez találkozókat, amely egyeztetéseken az üdülőterület ingatlantulajdonosainak, vállalkozóinak, vendégeinek érdekeit fogják képviselni.

 

Kép: facebook.com (Horváth István facebook oldala)