Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Sport

Görbicz Anita az Audi ETO új elnöke

A Győri Audi ETO Kézilabda Club új elnökséget választott, minderre azért volt szükség, mivel több elnökségi tag is jelezte, hogy a jövőben nem tudják ellátni az elnökségbeli feladataikat. Az egyesületet mostantól egy héttagú, részben új elnökség vezeti.

Görbicz Anita
Győri Audi ETO KC, sportigazgató

Vanyus Attila
örökös tiszteletbeli elnök

Endrődi Péter
Győr Megyei Jogú Város, kabinetfőnök

Pálinger Katalin
Magyar Kézilabda Szövetség, alelnök

Radnóti Ákos
Győr Megyei Jogú Város, sportért felelős alpolgármester

Virág-Adorján Andrea
Győr Megyei Jogú Város, polgármesteri főbiztos

Wieszt Attila
Endo Plus Service Kft., ügyvezető igazgató

Az elnökség 2022. április 5-i ülésén egyhangúan Görbicz Anitát kérte fel és választotta meg az elnöki pozíció betöltésére.

„Óriási megtiszteltetés, ám ugyanakkor nagyon nagy felelősség, hogy engem választottak meg elnökké szeretett klubomban. Gyerekkorom óta az ETO az életem. Csak itt sportoltam, csak itt edzettem, minden sikeremet itt játszva értem el, gyakorlatilag lehetetlen leírni mi mindent köszönhetek az ETO-nak. Számomra egyértelmű volt, hogy jelen helyzetben segítem a klubot, és elfogadom az elnöki pozícióba jelölést. Egykori csapatkapitányként nagyon jól tudom, hogy mennyire fontos a csapatmunka, mostantól ismét egy remek „csapat” vezetője lehetek, de ezúttal a pálya helyett az irodában állunk majd helyt. Szeretném kiemelni, hogy az egyesület eddigi formájában csak 2022. június 30-ig működik tovább. Azt követően a Magyar Kézilabda Szövetség klublicensz szabályzata értelmében csak gazdasági társaság indulhat el az új pontvadászatban. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az eddig megismert klubban hivatalosan csak az akadémiai rendszerben szereplő fiatalok alatti, utánpótlás korú sportolók maradnak nyártól. A felnőtt csapat tagjai és az Akadémián szereplő csapataink jogilag egy újonnan alapított gazdasági társaságba kerülnek majd át. Ezúton szeretném megköszönni mindenkinek a bizalmat, ahogy korábban a pályán, úgy most az egyesület élén is igyekszem a maximumot nyújtani!” – olvasható Görbicz Anita nyilatkozata a klub hivatalos honlapján.