Fejleszti menetrendi kínálatát a Volánbusz. A nyári menetrend bevezetésével Paks és Németkér között új, ütemes menetrend biztosít egyenletes eljutást, és közelebb kerül a Balaton is.

 Változás június 16-tól

Nagymértékben átalakul a Balaton térségében közlekedő autóbuszjáratok menetrendje, így az ország számos pontjáról könnyebben elérheted a tó eseményeit a nyári időszakban. De nyilván hosszabb pihenésnél is hasznos lehet.

 
Paks–Németkér–Cece útvonalon új, ütemes menetrendet vezet be a Volánbusz. 

A módosítás célja a jelenleginél egyenletesebb eljutási lehetőség a két település között. Ezen felül   kedvezőbb autóbusz-csatlakozást biztosít Pakson Dunaújváros–Budapest, illetve Szekszárd–Pécs felé és felől, jellemzően 7-10 perces átszállási idővel.

 Harminc perces indulás

Paksról munkanapon délután 13:35 és 16:35 között 30 percenként, munkanapon kívüli időszakban pedig egyenletesen két óránként, késő délután óránként indulnak majd járatok. 

Új esti járat

A késő esti időszakban új járat indul Paksról, 23:17-kor, amely csatlakozást kínál a Budapestről 21:20-kor, Szekszárdól 22:20-kor induló utasoknak, egyetlen paksi átszállással biztosítva Budapestről, Dunaújvárosból, Dunafölvárról és Szekszárdról az eljutást a késő esti órákban Németkérre.

 
S ha már a magyar tenger 

A most bevezetendő nyári menetrenddel jelentősen javul a Balaton megközelíthetősége is. A legújabb lépcsőben a Volánbusz több új járatot indít hazánk kedvelt üdülőhelyéhez, meglévő kínálatát pedig több viszonylaton bővíti és a vasúti közlekedéshez igazítja, hogy ezzel is segítse a belföldi turizmus élénkítését.

 
Új járat indul Szekszárdról – Tolna, Dunaszentgyörgy, Paks, Németkér, Cece, Simontornya érintésével – Siófokra. Az autóbuszjárat a nyári tanszünetben naponta közlekedik. Az új járatnak köszönhetően Tolnáról és Paksról már közvetlenül, 1,5-2 óra alatt elérhetővé válik a Balaton fővárosa, Siófok.