Kezdőlap SZEKSZÁRD Szekszárd - Kultúra

Három hónapos programsorozattal tér vissza az élet a megyeszékhelyre

0:00
/
Három hónapos programsorozattal tér vissza az élet a megyeszékhelyre

A megyeszékhely kulturális szereplőivel összefogva közel három hónapos programosorozatot indított a Babits Mihály Kulturális Központ. A szervezésbe bekapcsolódott a Deutsche Bühne Ungarn német színház és a Wosinsky Mór Megyei Múzeum. A KultUdvar elnevezésű rendezvényegyüttes legtöbb programjának, eseményének a szekszárdi Vármegyeháza épülete ad otthont. A felhozatal a lehető legszélesebb igényeket igyekszik kielégíteni. A közönségnek koncertekkel, gyermekprogramokkal, szabadtéri színházzal, EB-közvetítésekkel, kertmozival és fröccsterasszal kínálnak tartalmas időtöltést.

"Közösen együtt egy nagyon színes kavalkáddal tudjuk várni Szekszárd város lakosságát és az ide látogatókat."

– húzta alá a kezdeményezés lényegét Berlinger Attila az esemény sajtótájékoztatóján június 14-én kedden a kulturális központ Remete termében. Pótolják a tavalyi évben elmaradt színházi előadásokat. Az ügyvezető igazgató arra is kitért, hogy vannak kiemelkedő programjaik. Júliusban Szulák Andrea koncertjét láthatják a Vármegyeháza udvarán, Koncz Zsuzsa koncertjét a Babits Mihály Kulturális Központ falai között rendezik.

A Magyarországi Német Színház első rendezvényei múlt hét óta már tartanak. A héten szerdán és csütörtökön lesznek előadásaik. Három színdarabbal készülnek. A tavaly bemutatott Dekameronnal, A szőlőtőkék Istenével és A vőlegényfogóval. Lotz Kata, a Deutsche Bühne Ungarn igazgatója elmondta, előadásaik magyar nyelvű részeken kívül magyar feliratot is tartalmaznak.

"Mind a három előadás német nyelvű, A szőlőtőkék Istenében és A vőlegényfogóban előfordulnak magyar részek és magyar nyelvű dalok is, és mindegyik előadásunkat feliratozzuk magyarul."

A Múzeumok Éjszakája a járvány óta az első országos méretű kulturális rendezvény – emelte ki Ódor János, a Wosinsky Mór Megyei Múzeum igazgatója. A hosszú bezárás után bíznak benne, hogy az esemény sok szekszárdit megmozgat majd. Hozzátette, sok ötletet gyűjtöttek össze a lezárás időszaka alatt, hogy még érdekesebbé tudják tenni a rendezvényt.

Fotók: Szilasi Szabolcs