Minden év egyik legnagyobb ünnepsége a Szent István nap. Idén sem lesz ez másképp. A város egy három napos ünnepi programsorozattal várja az érdeklődőket augusztus 20–22. között.

Nem fognak unatkozni az érdeklődők az első nap

Az első napon, augusztus 20-án 8:45-kor az ünnepi szentmise nyitja meg a napokon át tartó eseményeket a belvárosi római katolikus templomban, ami után közvetlenül a kenyérszentelés, majd a megemlékezés és a koszorúzás következik. A gyerekek sem fognak unatkozni, a Vármegyeháza kertjében egész napos népi játszótérrel készülnek a szervezők. Este a Vármegyeháza udvarán Máté Péter és Cserháti Zsuzsa emlékesttel zárják a napot, ahol közreműködik többek között Janza Kata és Homonnay Zsolt is.

Mozi és disco is lesz

Augusztus 21-én szombaton csak esti programok vannak, de ezen a napon főként azok járnak jól, akik szeretnek bulizni. 21:30-kor kezdődik ugyanis a Retro Disco G-Hawk-kal. 22-én, vasárnap a mozi szerelmeseinek kedveznek a programok. A Vármegyeházának udvarán a Kertudvar keretein belül filmeket fognak levetíteni, köztük a Kölcsönlakás című magyar vígjátékot.

Kép: teleelette.hu