A nem csak Szekszárdon ismert kosárlabdaedzőről dokumentumfilm készül. A stáb a napokban készített felvételeket a főszereplőről munka közben. 

"Amolyan igazi, Harsis hangulat uralkodik ilyenkor az edzőteremben."

Harsányi Mária sokakkal szerettette meg a kosárlabdát, hozott rendszert az életükbe. 


Film készül sokak nevelő edzőjéről. Ha azt mondom Szekszárdon, hogy Harsányi Mária, tízből tízen tudják archoz kötni a nevet.
Következetes, szigorú, csupa szív, szakember és nagy hanggal bíró edző. Valahogy így áll össze a kép.

A film forog

A Kindl Gábor neve által jegyzett filmek, általában emberiek. Személyeket, közösségeket, azok erősségét, összetartó erejét viszi mozivászonra. Ez sem szakmai vagyis sportfilm lesz. 

"Amikor mondtam Harsinak, hogy filmet forgatunk róla, nevetett. Szerintem nem vette komolyan"

– fogalmaz a film producere. Azóta már készültek felvételek. Harsi mellett megszólalt a négy "euroligás lány" is: Studer Ágnes, Bálint Réka, Miklós Melinda és Holcz Rebeka. 

Különleges ez a kicsi lány

Legendásan jó kapcsolata van Harsányi Máriának korábbi játékosaival. Mindegyik figyeli, követi pályafutását. Közülük kiemelkedik Studer Ágnes.

"Mindegyiket szerettem, de Ágicát imádom. Testvéreivel együtt jöttek kislányként hozzám. A csillogó tekintetét máig őrzöm, emlékszem mindent meg akart csinálni, pontosan. Minden szavamra figyelt. Alázatos, dolgos kicsi lány. Az is maradt, függetlenül attól, hogy ma már a válogatott alapembere."

Sokak edzője, nevelő edzője volt Harsányi Mária. Kosárlabda berkekben a neve fogalom. Munkásságát elismeri a KSC  "nagy lányainak" edzője Djokics Zseljko is. Keze alá nem egy lányt adott már a film főszereplője…