0:00
/
Hat éve megjelent Háry János szelleme Szekszárdon

Az Obsitost már tízezren megtekintették a mozikban. Hat éve, 2015. június 1-én találkozott először a filmes csapat a színészi gárdával. Ez volt az Obsitos, közösségi játékfilm forgatásának első napja. Korábban telefon és e-mail, most szemtől szembe. Izgalmas pillanat volt. A cél pedig közös: Háry János figuráját mozivászonra vinni. A forgatás helyszíne Szekszárd.

„Nem ismertem Pistát, akkor találkoztunk személyesen. Korábban megadta a ruhaméreteit, hogy elkészíthessük Háry János, az öreg baka ruháját egy viseletkészítővel.”


Idézi fel a 2015-ös pillanatot Kindl Gábor forgatókönyvíró, producer megemlítve Mikó Istvánt, a főszereplő megformálóját. Háry János figurája, Szekszárd múltjának szerves része. A film pedig igazi közösségi alkotás. A város lakossága segített, ki mivel tudott.

„Volt, aki a szállításban ajánlotta fel segítségét, volt, aki kelléket vagy helyszínt biztosított.”

Szeptemberben színházban a munkakópia

Ősszel bemutatásra került az Obsitos, de még nem a kész változat. Még nem volt alatta zene, sőt egy picinyke hanghiba is becsúszott. De az ígéret szép szó:

„Szeptemberben bemutatjuk az OBSITOST!”

Az egyik főszereplő szekszárdi

Ma már több, mint tízezren látták a játékfilmet, melynek két főszereplője Mikó István és Adorjáni Bálint. Bálint szekszárdi, így számára külön izgalmas volt megformálni szerepét. Folytatás? Kindl Gábor szerint újra megmozdítani ilyen mértékben a várost szinte lehetetlen. A film helyszínei, alakjai jelenleg egy Obsitos filmtúrán fedezhetők fel.

No és a lelkekben… hiszen a mesére szükség van!