Nagyon sok a lakástűz, erre figyelmeztet a Tolna Megyei Katasztrófavédelem. Fél év alatt összesen 3815 lakástűz történt, ami, 302 sérültet és 42 halottat követelt országosan.

Tolna megyében is akadt dolog

Tolna megyében hat hónapon belül 77 ilyen esethez riasztották a tűzoltókat, akik 131 fecskendővel vonultak ki a tüzekhez. 666 négyzetméternyi terület vált a lángok martalekává.

Az ingatlanok, amik júliusig bezárólag leégtek, csaknem akkora területűek együttesen, mint Budapest egyik legnagyobb bevásárlóközpontja.

 

Halál eset szerencsére nem volt

A katasztrófák megyénkben nem okoztak halálesetet. A tűzoltóknak átlagosan 40 perc kell, hogy megfékezzék a lángokat. A legtöbb lakástűz nyílt láng, vagyis öngyújtó és gyufa használata, illetve főzés miatt keletkezett, második helyen az elektromos eredetű tüzek, harmadik helyen a fűtési rendszer meghibásodása, negyedik helyen pedig a dohányzás áll.

A baj megelőzéséhez a szakértők füstérzékelők felszerelését ajánlják, hiszen ezzel a szerkezettel még idejében lehet riasztani a tűzoltókat, akik így több értéket tudnak megmenteni.

Tolna megyében a szén-monoxid-érzékelő 7 alkalommal riasztott be, amelyek közül egy esetben kellett januárban kórházba szállítani két gyermeket és egy felnőttet Szekszárdon, egy Kadarka utcai lakásból.

Kép: netrisk.hu