Vége az NB1-es felkészülési mérkőzéseknek

Az NB1 előszezonjának 7 felkészülési mérkőzésén van túl a KSC, melyből 5 győzelmet aratott. A pénteki, olasz bajnoki ezüstérmes és kupagyőztes, valamint tavalyi Euroliga-szereplő Famila Schio elleni vereségük után 12-én vasárnap újabb győzelmet arattak az Európa-kupa szereplő Krasznojarszk ellen Porecben.

"Annak ellenére, hogy fiatal és tapasztalatlan csapat vagyunk, nagyon kemény meccseket játszunk itt Porecben. Ebből jól lehet tanulni nemcsak az Euroliga-selejtezőre, de az egész szezonra nézve is. Ahogy a Schio ellen, most is sok volt az eladott labdánk, ezt az éles meccsekre mindenképpen csökkentenünk kell.”

-nyilatkozta Djokics Zseljko.

A felkészülési mérkőzések utolsó csatájáját 13-án hétfőn az olasz bajnok és kupa ezüstérmes, Európa-kupa második helyezett Umana Reyer ellen csupán két ponttal lemaradva zárta az Atomerőmű KSC Szekszárd.

"Ma egy másik szerkezetben játszottunk, mivel új dolgokat próbáltunk gyakorolni. Nagy volt az iram a mérkőzésen, de örülök neki, hogy ezt egy Euroligás csapat ellen is bírtuk tartani. Összességében úgy gondolom, hogy sokat fejlődtünk. Támadásban és védekezésben csiszolunk még pár dolgon, majd indulunk Sepsiszentgyörgyre az Euroliga-selejtezőre.”

-mondta Djokics Zseljko.

Serdülő bajnokság selejtező

2021. szeptember 11-12-én a Garay János Gimnázium tornatermében zajlott az U14-es bajnokság első körös selejtezője. Sajnos Harsányi Mária csapata mindhárom mérkőzését elvesztette, így két hét múlva próbálhatja meg újra a felsőházba kerülést.

"Látva az ellenfeleket és a meccseket, sajnos megállapítottam, hogy a hozzánk érkező mindhárom együttes sokkal jobb játékerőkből áll a miénknél. Csapatom nagyon alacsony, magas játékosom egy sincs, de képzettségben és fizikalitásban is előttünk járnak. Azt azért tudni kell, hogy míg ellenfeleinknél csak egy-két játékos született 2009-ben, addig nálunk több mint a csapat fele 2009-es, sőt még egy 2010-es játékosom is van. Ez azért nem mindegy. Tanulni lehet tőlük, valamint rengeteget és keményen kell edzeni, hogy előre léphessünk. A küzdéssel nem volt gond, a csapat nagy része odatette magát, de így is súlyos vereségeket szenvedtünk, és a negyedik helyen végeztünk.”

– értékelte Harsányi Mária a hétvégét.