Kiragadtunk pár tűzesetet, ahol a kémény a ludas. Illetve annak gazdája.

Fontos a tisztítás!

Korom égett Bogyiszlón, egy Vásártér utcai lakóház kéményében vasárnap este. A kazánból az éghető anyagot a tulajdonos eltávolította. A szekszárdi hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt a kémény visszahűléséig. Riasztották a kéményseprőket. Értesítették a kéményseprőket. Az eset sajnos nem egyedi.

Idén 21 alkalommal vonultak megyénk tűzoltói kéménytüzekhez.

Ne feledd!

A kéményseprő ősszel és télen is el tudja végezni a kémény ellenőrzését, és ha szükséges, a tisztítását. Ilyenkor arra érdemes figyelnedi, hogy a kéményellenőrzés napján ne fűts be, hogy a kéményseprőnek ne forró környezetben kelljen dolgoznia.

Tűz mellett a szél sem pihent

Országszerte okozott gondot a hétvégi viharos szél.

Vasárnap Tolna megyében  a tűzoltók tíz alkalommal avatkoztak be a szél miatt faeltávolítás, egy alkalommal veszélyesen megdőlt távközlési oszlop, egy esetben magas épületről lehulló vakolat és további egy riasztást követően pedig az erős szél által megbontott tetőzet miatt.

A műszaki mentéshez Tolna, Szakály, Dombóvár, Zomba, Paks, Kisdorog, Pincehely, Bogyiszló, Szekszárd, Hőgyész és Szakcs településekre riasztották a Tolna megyei tűzoltóegységeket, akik motoros láncfűrész, létra és kéziszerszámok segítségével számolták fel a káreseteket.

fotó: pixabay