0:00
/
Hivatalába lépett Horváth István

Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának konferenciatermében adta át szerdán délelőtt dr. Fekete Tamás, a Tolna megyei 1-es számú Országgyűlési Egyéni Választókerület Választási Bizottságának elnöke Horváth István országgyűlési képviselőnek a következő periódusra szóló megbízólevelét.

A választáson kilenc jelöltből hatan kaptak megfelelő mennyiségű támogatást az indulásra, közülük Horváth István a szavazatok 55 %-át birtokolva léphetett újra, immár ötödik alkalommal hivatalba.

„Megtiszteltetés ötödik alkalommal átvenni a megbízólevelet.” – kezdte beszédét a képviselő. – „Én ezt a megbízatást, melyet a választópolgároktól kaptam szolgálatnak tekintem. A következő négy évben is azon fogok dolgozni, hogy Magyarországon és itt Szekszárdon is és a választókerület mind a 17 településen az emberek úgy érezzék gondoskodnak róluk és biztosítjuk számukra azt a gazdasági és társadalmi környezetet, amelyben a családok gyarapodni tudnak, ahol az emberek megfelelő életet tudnak élni és a vállalkozások sikeresek lehetnek.”

A következő négy évre sok tervet felvázolt Horváth István. Nagy feladatnak tekinti az új szekszárdi szülészeti- és nőgyógyászati blokk, valamint az új szakorvosi rendelő felépítését, az új tehermentesítő út megépítését, az uszoda beruházást, valamint az az M9-es nyomvonalának Szekszárdon keresztüli átvezetését is.

Az átadón jelen volt még Gyurkovics János alpolgármester, dr. Holczer Mónika igazgatóság vezető, dr. Gábor Ferenc jegyző és dr. Göttlinger István aljegyző.

A képen balról jobbra dr. Holczer Mónika, dr. Gábor Ferenc, dr. Fekete Tamás, Horváth István, Gyurkovics János és dr. Göttlinger István