Napjainkban egyre népszerűbb egy bizonyos vállalkozás, amely konténereket gyárt.

Egyediek és jól szállíthatóak

A Continest konténerek világviszonylatban is egyedinek számítanak, ugyanis unikális kialakításuknak köszönhetően összecsukhatók, ezért nagyon sok szállítható belőle egyszerre. Használatukkal ezáltal a szállításból adódó károsanyag-kibocsátás, valamint a logisztikai költség is akár 80 százalékkal csökkenhet. A konténerekben olyan szolgáltatások is elérhetőek, mint például az elektromos ellátás, napelem- és akkumulátorrendszerek, vizesblokk egységek, illetve a védelmi ipar területén különös jelentőséggel bíró ballisztikus rendszerek.

A prototípus a 2017-es Sziget Fesztiválon debütált

A magyar vállalkozás alapítása óta rendkívül aktívan kereste mind a hazai, mind pedig a külföldi piacra lépés lehetőségeit, és számos mérföldkövet tudhat maga mögött az elmúlt években. A rendszer prototípusa a Sziget 2017-es rendezvényein debütált.

Külföldön is egyre populárisabb

Azóta a fejlesztések folyamatos beépítésével készülő konténereket a jelentősebb hazai fesztiválok mellett Svájcban, Romániában, Olaszországban és Grúziában is használták, zömmel sportesemények, fesztiválok szállásaként, öltözőjeként vagy irodaként.

Cél, hogy úttörőkké váljanak a konténerpiac megreformálásában, ezért jelenleg is azon dolgoznak, hogy megnyithassák az első hazai gyárukat, amellyel újraindulhat a magyarországi konténergyártás.

 

Kép: continest.com