Az elmúlt időszak mindenkinek erőt próbáló volt. Most, hogy az élet egy kicsit megindult, kizökkenhetünk a szürke hétköznapokból, de vannak, akiknek minden napjuk ugyanúgy néz ki. Vajon hogyan őrizzük meg a motivációnkat és a mentális egészségünket a hétköznapi életben?
Íme néhány tipp.

Irány a szabadba!

Amikor egy megerőltető hét után úgy döntesz, kiruccansz egy kicsit a családdal, vagy a barátokkal, válasszatok kávézó vagy mozi helyett inkább egy parkot vagy mezőt és rendezzetek egy pikniket, vagy sütögetést. A lényeg, hogy kint legyetek, hiszen ki ne szeretne a friss levegőn lenni?

 

Alkoss valamit!

A mindennapokban felgyülemlett stresszt nagyon sok ember művészettel tudja levezetni. Így hát ha rosszul érzed magad, ragadj ecsetet, tollat vagy ceruzát. Nem kell tökéletesnek lennie, a művészet sosem a tökéletességről, hanem általában az érzelmekről szól. Nincs művészi vénád? Semmi baj, énekelj vagy hallgass zenét. Ha írva tudod kiadni magadból a feszültséget, vezess naplót, vagy kezdj el könyvet írni. 


 

Egészséges étkezés, sport és víz

A legjobb módja annak, hogy jól érezd magad a bőrödben, az, ha egészséges életmódra váltasz és minimum napi két liter vizet megiszol. A szervezeted is meg fogja köszönni, és te is sokkal aktívabbnak fogod érezni magad.
A sportolás serkenti az agyi tevékenységet és motiváltabb leszel tőle minden téren. Ne csüggedj, ha nem szeretsz mozogni vagy nincs időd! Akár napi háromnegyed óra séta is nagyon sokat számít.


 

Tanulj meg együtt élni önmagaddal!

Bármennyire is rosszul hangzik, de igaz. Az egyetlen személy aki életed végéig minden percben veled lesz, az te magad vagy. Tanuld meg szeretni azt, aki vagy és elfogadni, hogy néha magadra fogsz maradni, de előbb-utóbb a mindennapok során az fog előre hajtani, hogy "igenis jó ember vagyok, én meg fogom mutatni a világnak!"
 

Mindehhez kiváló hely, ahol élünk, Szekszárd. Az idilli szurdikok, a gyönyörű naplemente a borvidéken, mind alkalmas arra, hogy feltöltődj egy kimerítő hét után.