Az emberfeletti fizikai és lelki megpróbáltatások leküzdésének segítésére a Béres Gyógyszergyár 25 000 üveg Béres Cseppet adományozott. Az adomány átadásán dr. Béres József kiemelte: „Több évtizedes tudás és tapasztalat birtokában bátran mondhatjuk, hogy a betegségekkel szemben kiemelten fontos a megelőzés, amelyhez hathatós támogatást nyújt adományunk.”

Dr. Takács Péter átveszi az adományt Dr. Béres Józseftől

Dr. Takács Péter, az Országos Kórházi Főigazgatóság alap- és szakellátásért felelős főigazgató-helyettese köszönetét fejezte ki az adományért: „A Béres Csepp az egész magyar társadalomban a betegségmegelőzés egyik szimbólumává vált és jól szimbolizálja azt a szorgalmat, kitartást és leleményességet, amit Béres József szellemisége is megtestesített. A felajánlás azért is jelentős, mivel az egészségügyi dolgozók munkája egyúttal a mi egészségünk védelmének is a záloga, minden időszakban.”

Országos ellátás

Az adományból a budapesti centrumkórházak és a megyei kórházak is részesülnek, a COVID-betegek ellátásában résztvevő részlegei között kerül szétosztásra. Tolna megye kórházai 480 doboz immunerősítő készítményt kaptak, Szekszárdra február elején érkezett meg a Tolna Megyei Balassa János Kórházba. A szállítmányt Dr. Hatházi Andrea, a megyei kórház főgyógyszerésze fogadta a Balassa-kórház központi gyógyszertárában.

Több osztály is kap a készítményből

A járvány alatt kiemelten fontos, hogy a kórházi dolgozók meg tudják őrizni egészségüket, fizikai és mentális teljesítőképességüket. Ebben segít a Béres Gyógyszergyár adománya, melyből a fertőző osztály, az sürgősségi betegellátás, az intenzív osztály, a traumatológia, valamint a szülészeti osztály COVID-részlegei kaptak, valamint ellátásban részesültek a kórházba érkező betegekkel legelőször kapcsolatba kerülő beléptető csoport dolgozói is. A cseppeket Pappné Kozma Krisztina ápolási igazgatótól és Dr. Hatházi Andrea főgyógyszerésztől vették át az egységek vezetőápolói.

Képek: Balassa János Kórház