Ezen programok megvalósításáról írt alá együttműködési megállapodást Prof. Dr. Szécsi Gábor, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánja, Suki Alíz, a Danube Education Alapítvány kurátora és Dr. Huszti Zsolt, az Innopark Nonprofit Kft. ügyvezetője a dunaújvárosi Városházán. A rendezvényen jelen volt Szabó Zsolt Dunaújváros Megyei Jogú Város alpolgármestere is.

Az együttműködés elsődleges célja egyrészt a térségi fiatal vállalkozók innovációs tevékenységének támogatása, másrészt olyan felsőoktatási továbbképzési programok meghirdetése, amelyek eredményesebbé tehetik a közoktatásban dolgozó pedagógusok tehetséggondozási munkáját. 

 

Fontos a jövő kilakításában

Az innovációs és képzési együttműködés, amelynek keretét a PTE KPVK IQ Ipari Együttműködési és Innovációs Központja adja, jelentős mértékben hozzájárulhat a térség gazdaságának fejlesztéséhez és a tehetséges fiatalok helyben tartásához.

„Ez a kooperáció is rávilágít az egyetemek új nemzedékének arra, a mind alapvetőbbé váló feladatára, hogy aktív közreműködőivé váljanak a térségi gazdasági, társadalmi, kulturális stratégiák kialakításának és megvalósításának”

–  hangsúlyozta az aláírást követően Prof. Dr. Szécsi Gábor.