Negyvenhárom aranyérmet, ötvenöt ezüstöt és huszonhét bronzot osztottak ki pénteken este a Bátaszéki Térségi Hegyközség borversenyének vacsorával egybekötött ünnepélyes díjátadóján.

Két év itt is kimaradt 

Két év kihagyás után rendezték meg ismét a Bátaszéki Térségi Hegyközség tagjainak borversenyét a helyi önkormányzat támogatásával. Fajtánként két bormintával nevezhettek a borászok, így összesen 145 tétel érkezett be, amelyből 40 fehér-, 27 rozé-, a többi pedig vörösbor volt. Tizennégy okleveles, gyakorlott borbíráló ízlelgette, pontozta a beküldött mintákat, négy bizottságban folyt a munka. 

A borok több mint 30%-a kapott arany minősítést

Húszpontos bírálattal értékelték a borokat, melyek minősége összességében nagyon jó volt. Összesen 43 aranyérmet, 55 ezüstöt és 27 bronzot osztottak ki pénteken este a helyi művelődési házban ünnepélyes keretek között, vacsorával egybekötött díjátadón. 

A város borát is megválasztották

Immár hagyomány, hogy Bátaszék Város Borát is megválasztják kategóriánként, ezekből az önkormányzat jelentős mennyiséget vásárol. Idén a Mikóczki Pincészet fehérbora, a Szeleshát Kft. rozéja, illetve a Werner Pince vörösbora nyerte el a város bora címet.