Augusztus 6–8. között tizenegy pincészet nyitja ki kapuit és várja majd a bort kóstolni vágyókat a Szekszárdi Nyitott Pincék alkalmából. A három nap alatt számtalan élményben lesz részük azoknak, akik a borvidéken töltik a hétvégét. A résztvevő pincék közül többen is egyedi programmal készülnek.

Nem új keletű az ötlet

A Nyitott Pincék minden évben párszor megrendezésre kerül, így a jelenségnek mindig is nagy divatja volt a városban. Sokszor nagyobb fesztiválokkal is összekötik. A 2016-ban például az először megrendezésre kerülő Pünkösdi Hal- és Vad Ünnepén várták nyitott pincék, ételkülönlegességek és több, mint 30 kulturális program az ide látogatókat.

Nagy kultusza van a bornak

A Szekszárdi Szüreti Napok az év legnagyobb eseménye, igazi őszművészeti fesztivál. Minden évben szeptember harmadik hétvégéjén zajlik. A szüretelés hagyományát megőrizve, értékként a bor és kultúra nemes kapcsolatát ápolva rendezik meg a fesztivált, ilyenkor pedig szintén nyitott pincékkel várják az érdeklődőket.

Idén a korlátozásoknak eleget téve, szerényebb kereteken belül rendezik meg az eseményt, ám nem kell aggódni, szomjan senki nem fog maradni.

 

Kép: borkert.hu