2013-ban az országos rendőr-főkapitány előírta, hogy ki kell alakítani a Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórumok rendszerét, amelyek a kistérségi egyeztető fórumok szerepét veszik át. A fórum célja a járások illetékességi területén lévő problémák feltárása, a járási intézményekkel és hatóságokkal történő kapcsolattartás erősítése, a közbiztonsági és bűnügyi helyzet értékelése. Járásonként általában évente két fórumot tartanak, egyet tavasszal, egyet ősszel.

Tolna megyében az idei soron következő térségi közbiztonsági egyeztető fórumra Tolna városában került sor 2021. október 5-én.

A rendezvényen részt vett Szabó Csaba rendőr dandártábornok, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője is. A Tolnai járás négy települése – Tolna, Bogyiszló, Fadd, Fácánkert – közbiztonsági helyzetét Dr. Marcsek Sándor rendőr ezredes, a Szekszárdi Rendőrkapitányság vezetője értékelte:

"Fontos az önkormányzatok, a lakosság, a településeken működő szervezetek együttműködése és a közbiztonsággal kapcsolatos problémák kezelése. A jogsértések száma a régióban folyamatosan csökken.”

– ismertette a bűnügyi, szabálysértési, közlekedési statisztikai adatokat.

Problémamentes közlekedés

A fórumon résztvevők olyan jellegű problémát nem jeleztek, melyek azonnali rendészeti beavatkozást igényeltek volna. Szóba kerültek a közlekedés biztonsága érdekében tervezett intézkedések, a baleset-megelőzéssel kapcsolatos feladatok is. A rendőrség továbbra is folytatni fogja az iskolarendőr programot, melynek kiemelt célja ezután is a gyerekek helyes közlekedési magatartásra nevelése.

Képek: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság