November 11-én átadásra került a TMSZC Perczel Mór Technikum és Kollégium felújított épülete. Az átadáson megjelenteket megjelenteket Ziegler Teréz, a Tolna Megyei SZC Perczel Mór Technikum és Kollégium igazgatónője, majd Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere köszöntötte. Az ünnepi szalag átvágása után az érdeklődők megtekinthették a az épületet teljes felújított valójában.

A beruházás két ütemben valósult meg

Az első ütemben intézménynek a tető- és a homlokzat szigetelése, a fűtés korszerűsítése, valamint a külső nyílászárók cseréje valósult meg. Ezek a munkálatok Bonyhád önkormányzatának beruházásában, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében elnyert pályázati forrással tudtak létrejönni. A második ütemben Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) segítségével irodahálózatot és a kiszolgáló helyiségeket alakítottak ki. Megvalósult többek között a villamosenergia-hálózat komplex cseréje, a vizesblokkok teljeskörű felújítása, a belső nyílászárók és sok helyen a padlózat cseréje, valamint a falak festése.

Élhetőbb körülményeket teremtettek

A 2021/22-es tanévre így átköltözhetett a kollégium a Jókai Mór utcába, ahol komfortosabb és jobb körülmények várnak az ott lakó diákokra.

 

Kép: Bonyhád város Facbook oldala