A Szekszárdtól nem messze lévő Bonyhád várossá válásának 45. születésnapját ünnepelte szombaton.

Bonyhád majdnem két és fél évszázaddal ezelőtt, 1782-ben kilencven évre mezőváros lett, viszont a múlt század utolsó negyedének elején, 1977. március 31-én ismét várossá nyilvánították a megye akkor harmadik legnépesebb települését.

Kihirdették a rajzpályázat nyerteseit

A jubileumot a Vörösmarty Mihály Művelődési Központ és a Bonyhádi Sportcentrum szervezte. A program esőhelyszínre került át, az időjárás ugyanis közbeszólt a nap alakulását illetően, így a legtöbb eseménynek a művelődési központ adott otthont. A színházteremben a program „Az én városom” címmel meghirdetett rajzpályázat eredményhirdetésével vette kezdetét. Ezt a város önkormányzata és a Colonia Alapítvány hirdette meg általános iskolába járó alsó és felső tagozatos bonyhádi diákoknak. A pályázat komoly sikert aratott, több mint kétszáz rajzot küldtek be a gyerekek, arról, hogy ők hogyan látják városukat.

Sem kicsik, sem nagyok nem unatkoztak

A rajzverseny eredményhirdetése utána a művelődési központ színháztermében gyerekkoncerttel folytatódott a város napi ünnep, majd a város hatalmas, négyszögletű születésnapi csokoládétortája is megvágásra került, s miután a több száz szelet torta elfogyott, a művelődési központ szinte valamennyi termében játékos elfoglaltságok várták a gyerekeket. Volt bűvészet, szelfi-boksz, óriás kifestő óriás társas-, és még seregnyi érdekes, hasznos játék.

Az est csúcspontja a Republic koncert volt, amelyet a zord idő ellenére is ezrek hallgattak.

 

Kép: Bonyhád város facebook oldala