Idén már ötödik alkalommal rendezték meg a Tolna megyei Népzenei Gálát, melyen a Zsikó Zenekar ünnepi nagykoncertjét hallhatták az érdeklődők. A két órás előadás  április 18-án, húsvét hétfőn, 17 órakor volt Bátaszéken, a Kalász János Városi Sportcsarnokban.

A Zsikó Zenekar

A Liszt Ferenc által alapított Zeneakadémia jelenlegi, illetve egykori hallgatóiból áll a zenekar. A Fölszállott a páva tehetségkutató verseny legjobb három vonósbandájának egyikének választották. Az elmúlt időszakban számos nagy sikerű koncertet adott határainkon túl és idehaza egyaránt. Előadásukban a Kárpát-medence sokszínű népzenei repertoárjából válogatnak.

Ötödik nagykoncert jótékonysággal

Már ötödik alkalommal léptek fel a közönség örömére Húsvét ünnepén, mindezt ingyenesen. Idén azonban a Zsikó Zenekar is csatlakozott a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet országos segélyprogramjához. Húsvéti, ünnepi koncertjük bevételét az Ukrajnából menekülők megsegítésére ajánlották fel.

750.000 Ft adomány

A koncert helyszínén az Ökumenikus Segélyszervezet adománygyűjtő perselyeket és HelloPay terminálokat helyezett ki, így aki tehette, adományozhatott a menekülteknek. A koncertre érkezők önzetlenségéből több, mint félmillió, pontosan 750.000 Ft gyűlt össze.

Közreműködtek:

  • Nyerges Attila, az Ismerős Arcok zenekar dalszerző-énekese
  • Pál István „Szalonna”, Magyarország Érdemes Művésze-díjas és Liszt Ferenc-díjas népzenész
  • Balogh Kálmán, Prima Primissima-díjas népzenész
  • Lozsányi Tamás, orgonaművész
  • Pendely Énekegyüttes
  • Bartina Néptáncegyüttes
  • Zenei rendező: Kunos Tamás, Kossuth-díjas és Prima Primissima-díjas népzenész

A rendezvényen Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár és Horváth István, országgyűlési képviselő mondott ünnepi köszöntőt.

Képek: Zsikó Zenekar