Ökomenikus  karitatív misszió akár ott, ahol élsz. "Százszoros köszönet" jelszóval harmadszorra indítja útjára 100 templomi jótékonysági koncertsorozatát Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, hogy ökumenikus karitatív missziójával köszönetet mondjon a koronavírus elleni védekezésben dolgozóknak és segítséget nyújtson a hátrányos helyzetű, vagy gyógyulásra váró gyermekeknek, árváknak.  

Debrecenből indul a sorozat 

A jótékonysági misszió február 26-án a Debreceni Református Nagytemplomból indul útjára, és Magyarország nagyvárosai és kistelepülései mellett a határon túli magyar közösségekhez is eljut. A már teljesített két templomi koncertsorozathoz hasonlóan a mostaninak is az lesz a célkitűzése, hogy a rászoruló gyermekeknek nyújthassanak segítséget.

A következő egy évben a Prima Primissima-díjas hegedűművész Magyarország nagyvárosai, így Debrecen mellett Nyíregyházára, Tokajba, Szegedre, Pécsre, Nagykanizsára, Győrbe, Miskolcra, Szolnokra, Szombathelyre, Kecskemétre, Ceglédre, Tatabányára is elviszi koncertsorozatát.

Nem hátrány, ha apró falucskában élsz

Sőt! Mága Zoltán kistelepülések, falvak templomaiba is tervezi misszióját, valamint erdélyi és vajdasági, felvidéki, tengerentúli magyar közösségekhez is eljut majd. A koncertsorozat eseményein a Budapesti Primarius Szimfonikus és Kamarazenekar művészei kíséretében Kossuth-díjas előadóművészek, a Nemzet Művészei és más elismert, rangos előadók is közreműködnek. A szervezők összesítése szerint a már teljesített két karitatív missziósorozat hangversenyein több mint 250 ezer ember vett részt és több száz millió forint értékben nyújtott segítséget.

Mága Zoltán pályázatot hirdet azon településeknek, akik szeretnék, hogy karitatív missziója még ebben az évben eljusson közösségükhöz, ezért a jótékonysági cél megjelölésével várja a települések, egyházi közösségek jelentkezését a magazoltan@magazoltan.com címre.