Ma is készül a város egy kulturális programmal. Szeptember 27-én, hétfőn 18:00 órás kezdéssel rendezik a Regionális Kamarakoncert-sorozat egyik hangversenyét Szekszárdon, a Művészetek Házában. Az esemény a Pécsi Tudományegyetem oktatóinak és hallgatóinak kamaraestje, ahol a zongora lesz a középpontban.

Fellépnek:

  • Fodor Gabriella zongoraművész
  • Holics László zongoraművész
  • tanítványaik

A zongoráé lesz a főszerep

Hangversenyükön ízelítőt szeretnének nyújtani minden érdeklődőnek a klasszikus zene különböző stílusaiból, a díszes barokktól az érzelmes romantikán át a XX. század elejének hangulatos muzsikájáig. Mindebben pedig középpontban a zongora, mely az összes hangszer közül talán a legalkalmasabb az önálló megnyilvánulásra, de a társas zenélésnek is igen gyakori résztvevője.

Edukációs tartalomból sem lesz hiány

A kb. 1 órás koncerten mindkettőre lesz példa: magyar és külföldi hallgatók a jelenleg kézben tartott műsoruk kedvenc darabjait vonultatják fel szólóban és kamara-együttesben – némi tanári közreműködéssel is megspékelve Fodor Gabriella és Holics László részéről –, az elhangzó művek között pedig néhány műsorvezetői gondolattal is igyekeznek az érdeklődőknek betekintést nyújtani e zenék és szerzőik világába.

A programra a belépés ingyenes.

 

Kép: pixabay.com