Kezdőlap KÉK HÍREK

Kamera rögzítette az ittas sofőr balesetét az autópályán

Letarolta a belső sáv szalagkorlátját, majd onnan átcsapódott a leállósávba, ezt követően pedig vissza a belsőbe egy kocsi az M3-a autópálya káli szakaszán. A balesetet a Magyar Közút forgalomfigyelő kamerája is rögzítette.

Csak a szerencsén múlt, hogy nem lett nagyobb baj, két arra haladó autós csodával határos módon megúszta az ütközést. Később kiderült, a balesetet szenvedett jármű vezetője ittas volt. A közút azért hozta nyilvánosságra a felvételt, hogy felhívja a figyelmet arra, ha valaki nem józanul ül a volán mögé, nemcsak magát, hanem a többi közlekedőt is bajba sodorja. 

A történetnek azonban volt még egy tanulsága. A baleset után azonnal megállt egy jármű, vezetője kitette a vészvillogót, az elakadásjelző háromszöget és irányította a forgalmat. Mindezt nagyon profi módon tette, hiszen ahogyan a bejegyzés fogalmaz, „egy szolgálaton kívüli hatósági személy” volt az illető. Nem késlekedett, akcióba lépett, segítettet a közlekedőknek a hatóság megérkezéséig, amivel lehet, hogy egy újabb balesetet előzött meg.

A videót pedig ide kattintva lehet megtekinteni.