Kamu baleset miatt riasztotta a miskolci mentőket csütörtökön egy telefonbetyár. Az illető több százezer forintos kárt okozott, mert a mentők, a mentőhelikopterek és a rendőrség is kivonult a helyszínre. A mentőket egy kétségbeesett férfi tárcsázta, aki elmondta, hogy két autó összeütközött, az egyik kocsiban négy eszméletlen ember fekszik. A mentősök azonnal kivonultak, a férfi pedig eleinte készségesen segített, viszont aztán letette a telefont és köddé vált.

A rutinos mentésirányító ezúttal két mentőhelikoptert és több esetkocsit is indított segítségül, azonban hamar kiderült, hogy baleset sem a megadott helyszínen, sem a környéken nem történt. – írta az Országos Mentőszolgálat.

A rendőrség is megkezdte a nyomozást

Szabó Csilla, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rendőr főkapitányság sajtóreferense azt mondja, a valótlan bejelentés miatt a Szerencsi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárást indított ismeretlen tettessel szemben.

– A rosszindulatú riasztások mintegy ötvenezer forintos fölösleges költséget okoznak kivonulásonként, de egyes esetekben, például légimentés esetén a költségek sok százezer forintra is rúghatnak. Az anyagi kár azonban csak az egyik tényező, hiszen akár emberéletek is veszélybe kerülhetnek az alaptalan bejelentések miatt, ugyanis a szirénázva közlekedés nem veszélytelen, illetve amíg a kocsi az indokolatlan riasztás miatt foglalt, máshol valóban szükség lehet rá. – mondta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

 

Kép: borsonline.hu