Katinka The Movie

Los Angelesben, Hosszú Katinka életének sorsfordító állomásán forgatott a róla szóló életrajzi dokumentumfilm stábja és főszereplője.

Katinka négy meghatározó évig, 2008-tól 2012-ig élt a metropoliszban, ott járt egyetemre,ott lett sikeres úszó, Los Angeles-i diákként nyerte meg élete első világbajnokságát.

A stáb kamerája előtt mindenki megszólalt, aki anno fontos volt Katinka életében. Interjút adott Dave Salo, Katinka egykori edzője, Jeremy Kipp volt segédedző, Kerékjártó Tamás, az ex profi úszó, aki rábeszélte Katinkát, hogy Los Angelesbe jelentkezzen egyetemre. A forgatóstábnak a 17 milliós városban sikerült felkutatnia Katinka két régi, 12 éve nem látott egyetemi barátnőjét is. 

 „A karrieremben óriási fordulópontot jelentett Los Angeles, amikor odakerültem már nem motivált különösebben az úszás, főleg az egyetemi ösztöndíjam miatt folytattam. Ott viszont akkora hatást gyakorolt rám az amerikai mentalitás, hogy fordult a kocka. Felszabadított az ottani rendkívül erős csapatszellem: mindenki egyért és egy mindenkiért. Amerikában úszóként nem a magányt éltem meg, hanem a közösségi élményt, ott mindenki odafigyel a másikra, próbál segíteni, örül az eredményeidnek, tömegek éljeneznek a lelátókról a legapróbb sikered láttán is. Meg is lett az eredménye: pár hónap elteltével újra bevonzott az úszás, egy évre rá meg is nyertem Rómában a világbajnokságot” – világított rá Hosszú Katinka. 

A Katinka című hivatalos életrajzi dokumentumfilm kamerái már két éve forognak. Az évek során több előzetes is készült már a doksiból, melyek elég ütősre sikerültek.