Az országban először lépték ezt meg.

A fokozódó járványhelyzet miatt komoly döntéseket hozott Kazincbarcika vezetése. Az önkormányzati fenntartású zárt tereken ismét bevezetik a kötelező maszkviselést, emellett a városi tesztelőpontot is újranyitják. A városlakók jobb tájékoztatása érdekében folyamatosan járványügyi információkat tesznek közzé.
Az önkormányzat azzal magyarázza a lépést, hogy még a védett oltottak is hordozhatják és továbbadhatják a vírust. A kötelező maszkhordás természetesen a városi területekre vonatkozik: a polgármesteri hivatalra, az önkormányzati cégcsoport területeire, az önkormányzati fenntartású óvodákra, a védőnői szolgálatra és a város szociális intézményeire.
Keddtől újranyitják a városi tesztelőpontot, ahová a háziorvosok utalhatják a fertőzésgyanús eseteket, ott pedig az Országos Mentőszolgálat végzi el a PCR-tesztet.
Szintén döntöttek arról, hogy a beléptetési szabályokat is szigorítják a bölcsődékben, óvodákban és idősotthonokban.  A vírus terjedését úgy is szeretnék gátolni, hogy november 1-től az önkormányzat által szervezett vagy támogatott, nagy létszámú, beltéri rendezvényeket bizonytalan ideig nem tartják meg.