0:00
/
Két fiatalt támogat a MOL Tolna megyéből

Kizakisz Georgiosz Nikolaosz asztaliteniszező és Zemán Zóra Zoé öttusázó a MOL Tehetségtámogató Sport pályázat győztesei Tolna megyében.

A 14 éves Kizakisz Georgiosz Nikolaosz 5 éves kora óta asztaliteniszezik. 23-szoros Magyar Bajnok, Serdülő magyar ranglista 2. helyezett, Ifjúsági magyar ranglista 12. helyezett. Tervei a pályázati időszakban: a napi szintű edzések mellett szeretne részt venni a Magyar Serdülő és Ifjúsági Országos versenyeken, nyári felkészítő edzőtáborokon; az őszi serdülő-ifjúsági ranglista-versenyeken. A támogatásból Amicus Expert Adogatógépet szeretne vásárolni.

A 15 éves Zemán Zóra Zoé 5 éves kora óta vesz részt rendszeresen edzéseken, az öttusa valamennyi sportágát edzi. Évek óta részt vesz országos bajnokságokon, Magyar Kupákon. Már két alkalommal volt válogatott a korosztályos Öttusa Világbajnokságon. A pályázati időszakra vonatkozó tervei között szerepel az öttusa és az atlétikai korosztályos országos bajnokságokon, magyar kupákon való részvétel. A támogatásból sportfelszereléseket szeretne vásárolni.

A MOL Tehetségtámogató Program Sport pályázata

Elsősorban azoknak az általános- vagy középiskolás diákoknak nyújt anyagi segítséget a pályázat, akik tehetséges sportolók,  és országos vagy nemzetközi versenyen is jó eredményeket értek el. Az útiköltség térítésre, eszközvásárlásra vagy egyéb sportoláshoz köthető költségekre igénybe vehető támogatás a fiataloknak megfelelő hátteret jelent a további felkészüléshez, versenyzéshez.

„A MOL mindig is kiemelt figyelmet fordított a tehetségekre: Alapítványunk pályázati programjain keresztül eddig is évente 100 millió forintot fordított a fiatal sportolók, a művészek, a pedagógusok és a gyermekegészségügy támogatására.”

– mondta el Szollár Domokos, a MOL-csoport kabinetfőnöke, a MOL Alapítvány kurátora.

A támogatottak 35%-a budapesti, 65%-a vidéki sportegyesületnél sportol és 42 különböző sportágat képviselnek. A pályázatra bármilyen sportág versenyzői nevezhettek, amennyiben magyarországi sportegyesületnél leigazolt versenyzők, és országos vagy nemzetközi versenyeken kiemelkedő eredményeket értek el.