Kétszázan vettek részt az emlékfutáson csütörtökön, amit az 1956-os forradalom 65. évfordulója alkalmából rendeztek meg a városban.

Számos iskola diákjai futottak

Délután fél egy és háromnegyed egy között várták azokat az embereket, akik részt kívántak venni az emlékfutáson. Számos iskola diákjai vállalták az 1956 méteres táv lefutását, köztük a Garay János Gimnázium, a Dienes és a Garay Általános iskola, a Csapó Dániel, a Bezerédj István és az Ady Endre középiskola, az EGYMI Általános iskolájának diákjai, a Szenior Atlétika Club, illetve civilek is futottak.

Bemelegítést tartottak a futás előtt

Murvai Árpád, az önkormányzat Oktatás, Sport és Ifjúsági Bizottságának elnöke köszöntötte a résztvevőket. Beszédében elmondta, hogy az emlékfutást a hősök tiszteletére tartják. Ezután Scherer Tamás, a Szekszárdi Sportközpont elnöke tartott bemelegítést a résztvevőknek.

Garaysok értek be először

Az első három célba érő a Garay János Gimnázium diákja volt: Horváth Levente, Horváth Barnabás és Till Márton. A célba ért futók frissítőt, müzliszeletet kaptak, majd elhelyezhették a mécseseket az 1956-os emlékműnél.

Berlinger Attila, a Babits Mihály Kulturális Központ ügyvezető igazgatója elmondta, szeretnék, ha az emlékfutás minden évben hagyománnyá válhatna.

 

Kép: Babits Mihály Kulturális Központ Facebook oldala