Az elmúlt hétvégén kettő napon keresztül gyakorolták a Szekszárdi Kutató-Mentő Egyesület mentőkutyái a személykövetés minden fázisát, Fadd-Dombori üdülőtelep teljes területén.

„Számunkra fontos az, hogy az együttműködő, közösen dolgozó szervezetekkel rendszeresen tréningezzünk. Ez egy kicsivel nagyobb szabású volt, mint amit általában megszoktunk.” – mondja Badacsonyi László, a Szekszárdi Kutató-Mentő Egyesület elnöke.

Pénteken késő délután érkeztek a párosok Szekszárdra az ország több pontjáról.

Az eseményen részt vett több szervezet is. Ott volt a Mancs a Kézben Mentőkutyás Egyesület, a K9 Keresőkutyás Egyesület – Mantrailing, a Pécsi Mentőkutyás Egyesület és a Szekszárdi Kutató-Mentő Egyesület. A gyakorlaton 12 kutya és több mint 20 fő vett részt.

Már reggel nekiláttak a gyakorlásnak

Szombaton reggel 8 órakor már az üdülőterület utcáin keresték az „eltűnt” embereket. A párosoknak több feladatot is teljesíteniük kellett, amely igazán jól sikerült! Az első napon viszonylag friss 0,5-1,5 óra közötti nyomokon dolgoztak a párosok, míg a második napon 8 személykövető kutya és vezetőik a 14-20 órája lerakott nyomvonalak kidolgozását teljesítették.

 

Kép: facebook.com