A hajléktalanok megítélése sohasem volt a legpozitívabb. Sok előítélet lengi körül őket nap mint nap, ám ők is emberek. Mindenkinek meg van a maga története. Az, hogy utcára kerültek, legtöbb esetben nem az ő hibájuk. Viszont ha tudunk nekik valahogy segíteni, tegyük meg!

Újra itt a hideg!

Erről is szól az a rendezvény, amelyet december 9-én, csütörtökön, 17:00 órakor rendeznek a Babits Mihály Kulturális Központban „Újra itt a hideg” címmel. A november és április közötti periódust nevezzük téli krízisidőszaknak, mert ilyenkor van ugyanis a legnagyobb veszélyben az utcán élő emberek élete. Ilyenkor a hajléktalan ellátás megsokszorozza erőforrásait, utcai szociális munkások járják a városokat, gyakran éjszakára is kinyitják a melegedőket.

Színdarab és közös beszélgetés

Az Emberség Erejével Alapítvány, a Tandem Színház és a Civilizáció programsorozata közéleti, társadalmi kérdéseket jár körbe, teret ad a tájékozódásnak és a beszélgetésnek. Az esemény központjában a Tandem Színház Fapados revü című színdarabja fog állni, ezután pedig egy Kerekasztal beszélgetésre invitálják az érintetteket, szakembereket és más segítőket.

A program nyitott, minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

Kép: pixabay.com