A tegnap esti tűz oltását közel negyven tűzoltó végezte, 6 fecskendő és két magasból mentő vonult a helyszínre. Személyi sérülés nem történt, a mintegy 50 fürdőző időben elhagyta az épületet.


"Kedves Vendégeink!
A Fürdő a mai naptól beláthatatlan ideig zárva tart!
Megértésüket köszönjük!"

– ezt posztolta közösségi oldalán a Tamási Fürdő. 


Köves Péter, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője elmondta: egy emeleti medencénél keletkezett a lambériás résznél tűz, melyet eloltottak az ott dolgozók. A füst azonban továbbra is látható volt, így a kiérkező tűzoltó egységek megkezdték a tetőhéjazat bontását, jelenleg 5 fecskendő és két magasból mentő van a helyszínen.

Személyi sérülés nem történt, minden fürdőző időben elhagyta a fürdőt. Nagy erőkkel zajlik az oltás jelenleg is – mondta.

A tűzoltók az izzó részeket oltják. Tűz keletkezett egy termálfürdő tetőszerkezetén Tamásiban, a Hársfa utcában. A helyszínre a dombóvári és a siófoki hivatásos, valamint a tamási önkormányzati tűzoltók érkeztek ki, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett megkezdték az izzó részek oltását.

forrás: Tm-i Katasztrófavédelmi Igazgatóság

fotó: Herold-Róka Dóra FB oldal


Friss információk!

Jelenleg is zajlnak a munkálatok, hat tűzoltó fecskendő, kettő magasból mentő különleges szer dolgozik a kárhelyszínen, ez nagyságrendileg 40 tűzoltót jelent. Egy külső, több száz négyzetméteres kiterjedésű fém burkolat fedi a kőzetgyapot szigetelést, valamint az alatta levő lambériás részt, ami gócpontokban még izzás alatt áll. Ezeket tárják fel jelenleg a tűzoltók, ez azonban hosszabb ideig eltart majd. Mivel az építmény boltíves, és az ezt tartó vázszerkezet is beizzott, ezeken közlekedni nem veszélytelen, de a tűzoltók szakszerűen végzik a munkájukat. A munkálatok valószínűleg még sokáig eltartanak, de az eset kézben tartható, lassan ugyan, de látni a folyamat végét

– tájékoztatott Köves Péter, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője november 1-én este 20:00 órakor.

Azóta a lángokat már elfojtották. Az épület fém tetőszerkezete alatt kőzetgyapot szigetelés található, az erősen füstölő kőzetgyapot az egyik emeleti helyiség felett kezdett el égni.

A fürdő vendégei időben elhagyták az épületet, a tűzben senki nem sérült meg.