Utánpótlás és junior országos atlétikai bajnokságot rendeztek Miskolcon a hétvégén, melyen az Atlétikai Club Bonyhád versenyzői is indultak. Kemény küzdelemben egy Bajnoki címet és négy érmes helyezést értek el!

Kling Réka két bajnoki aranyérme

A versenyzők közül Kling Réka volt a legeredményesebb, diszkoszvetésben és súlylökésben olyan jól versenyzett, hogy a többiek labdába sem tudtak rúgni mellette! Két bajnoki aranyérmet gyűjtött be eddigi eredményei sorába, nemsokára pedig Szlovéniában, a válogatott versenyen is e két számban képviseli majd Magyarországot.

Böndör Márton ezüstérmes

A fiatalember rúdugrásban tartja a helyét korosztálya élvonalában, ezúttal ezüstéremmel térhetett haza.

Dancsó Dorottya bronzérmes

Néhány hete megsérült és kétséges volt részvétele a versenyen, de szerencsére meggyógyult, így már egészségesen tudott részt venni rajta. Sikerült a tavalyi harmadik helyezését megismételnie, bronzérem tulajdonosa lett.

Varga Sarolta

Az első napon óriási egyéni csúcsot futott, majd vasárnap a távolugrásban végig harcban volt az érmes helyért, csak néhány centiméterrel maradt le a dobogóról. Ötödik helyen végzett.

Őri Veronika

100 m-en döntőbe jutva idei legjobbját futotta, majd a 8. helyet szerezte meg. 200 m-en a döntőben remek futással szerzett egy nagyszerű ötödik helyezést.

Városi Roland

200 m-en hetedikként zárta a versenyt, majd 400 m-en végig harcban állt a dobogóért, de végül ötödikként ért célba.

A gyerekek felkészítői: Borisz Volkov, Csábrák János és Scheidler Géza

Képek: AC Bonyhád