III. Nemzetközi Digitális Művészeti Triennálé

A Magyar Elektrográfiai Társaság a Babits Mihály Kulturális Központtal együttműködésben 2021-ben is megrendezi Szekszárdon a DIGITÁLISAGÓRA III. Nemzetközi Digitális Művészeti Triennálét. A megnyitóra ünnepélyes keretek között került sor a Művészetek Házában.

Nem mindennapi kiállítás

164 hazai és 44 külföldi ország művészének több száz alkotásával nyitotta meg kapuit a Digitális Agora – III. Nemzetközi Digitális Triennálé. A kiállítás páratlanul mutatja be a XXI. századi digitális és elektrográfiai alkotóművészetet és átfogó képet ad az alkotások lényegéről.

Három helyszínen várják szeretettel a mai modern technikai megoldások kedvelőit és az érdeklődő nézőket:

– a Művészetek Házában,

– a Babits Mihály Kulturális Központ Bakta Galériájában

– és a Babits Mihály Kulturális Központ Márványtermében

A Triennálé lehetőséget biztosít külföldi és hazai művészek elektronikus eszközökkel létrehozott, nagy méretű alkotásainak bemutatására, és a műfaj sokszínűségének, jelenlegi helyzetének feltérképezésére.

A Művészetek Háza a város legszebb kulturális intézménye, amely a Babits Mihály Kulturális Központtal együtt kiemelt szerepet játszik a város és tágabb környezete kulturális és művészeti életében, az értékek színvonalas közvetítésében.

A triennálé rendezői:

Magyar Elektrográfiai Társaság / MET, Budapest

Művészetek Háza, Szekszárd

Babits Mihály Kulturális Központ, Szekszárd

Kurátorok: HAász Ágnes, Ruzsa Dénes, Spitzer Fruzsina, Albert Judit/ MET; Baky Péter festőművész, Babits Mihály Művelődési Központ, Szekszárd

Művészeti tanácsadó: N. Mészáros Júlia művészettörténész