A Veszprémi Utcazene Fesztiválon versenyzett a kilenc fiatal tagból álló HuMen Brass Band. A fesztivál augusztus 25. és 28. között zajlott, a zenekar ebben az időintervallumban összesen négy alkalommal csillogtatta meg tehetségét négy különböző színpadon. A HuMen Brass Band valóra váltotta a reményeit és megélhette egyik álmát; megnyerte a fesztivál közönségdíját, ami internetes szavazás kapcsán jöhetett létre.

Nem kevés zenészről van szó

A népes formáció – mely számos Tolna megyei településen fellépett már – tagjainak nagy része olyan, még tanuló fiatalokból áll, akik a jövőjüket is zenei pályán tervezik folytatni. Az együttes elektronikus és ütőhangszerek fúzióját ötvözi könnyűzenei stílusban. Tagjai változatos hangszereken, trombitán, alt- és tenorszaxofonon, vadászkürtön, harsonán, szuzafonon, gitáron és basszusgitáron, illetve dobon játszanak.

Ez már a sokadik díjuk

Tehetségük bizonyságaként felkérést kaptak a Partitúra című televíziós műsorba, ahol Novák Péterrel és Miklósa Erikával dolgozhattak együtt. A zenekar az Öröm a zene tehetségkutató programsorozat keretein belül megrendezett XXII. Amatőr Pop-Rock-Jazz fesztiválon „Újfalusi Gábor – Kiemelkedő Zenei Tehetségért” díjat nyert.

 

Kép: facebook.com