Nagy érdeklődés övezte a vasárnapi délután 17:00 órakor kezdődő Majosi Katolikus Templom átadó ünnepségét. A beruházásnak köszönhetően teljesen megújult a kápolna épülete, amit Felföldi László főtisztelendő püspökatya szentelt fel.

Nem aprózták el az átadás részleteit

A megújult templomot és a hozzá tartozó közösségi épületrészt ünnepélyes keretek között adták át. A beruházás alapját a Miniszterelnökség 100 millió forintos támogatása képezte, ehhez kapcsolódott Bonyhád Város Önkormányzata és a katolikus egyház támogatása. Az ünnepségen részt vett Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Bonyhád várost Filóné Ferencz Ibolya polgármester képviselte.

Sokat köszönhetnek a helyiek az egyesületnek

A mai katolikus templom épülete hajdan egy paraszti-polgári házként funkcionált, ezt alakították át templommá. Az idő múlásával a kápolna épülete és a környezete erős romlásnak indult, amin a kisebb beavatkozások már nem jelentettek hosszú távú megoldást. A településen néhány évvel ezelőtt megalakult egy tenni akaró csapat, Majos Értékeiért Egyesület néven.

A helyiek büszkék arra, hogy széles körű összefogással és a közösség erejével újabb fontos helyi értéket tudtak megvédeni.

 

Kép: facebook.com